Potrzebne:
- 4 kotlety schabowe
- 1 kulka mozzarelli
- kilka pomidorków cherry
- kilka oliwek lub kaparów
- pesto pomidorowe
- marynata (2 łyżki oliwy, 2 łyżki oleju kujawskiego czosnek+bazylia, 1 łyżka oliwy z oliwek, 1 łyżeczka świeżego oregano, 1 łyżeczka ziół prowansalskich, soli i pieprzu)
Przygotowanie:
- Schab lekko rozbić i zalać mlekiem (żeby mięso skruszało). Odstawić do lodówki na 1 godzinkę.
- Odlać mleko, zalać marynatą. Odstawić na 2 godziny.
- Usmażyć na patelni z jednej strony na rumiano.
- Kotlety przerzucić na drugą stronę i posmarować pesto, ułożyć pokrojoną w plastry mozzarellę posypać pomidorkami cherry (pokrojonymi na ćwiartki) oraz oliwkami/kaparami.
- Po 3 min. przykryć pokrywką i smażyć jeszcze ok. 5 min, aż ser się roztopi.
SMACZNEGO!!!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz