niedziela, 28 września 2014

SEROWE KULE

Potrzebne:

  • 1 op. serek puszysty Almette/ Turek / Delikate klasyczny śmietankowy
  • 1 op. sera feta 
  • pieprz kolorowy świeżo mielony
  • kurkuma
  • papryka słodka / ostra
  • świeże zioła (bazylia, tymianek, majeranek, rozmaryn, oregano)
  • wykałaczki 

Przygotowanie:

  1. W misce wymieszać serki. Pognieść widelcem
  2. Dodać pieprz. (Nie dodawać soli ze względu na fetę)
  3. Wyrobić kuleczki i obtoczyć kolejno w kurkumie, papryce (jak ktoś lubi na ostro to w ostrej wymieszanej ze słodką) oraz w świeżo posiekanych ziołach. 
  4. Nabić na wykałaczki.

Świetna przystawka na imprezę :) 

SMACZNEGO!!!


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz